UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посольство США попереджає про загрозу терактів у Москві протягом двох найближчих діб – як реагують росіяни

Британські дипломати також радять своїм громадянам утриматися від поїздок до Росії.

Екстремісти планують атакувати великі зібрання в Москві, зокрема концерти. Повідомлення такого змісту відстежує посольство США в Росії. Американська амбасада рекомендує громадянам США уникати масових зібрань протягом наступних 48 годин. Їм також радять уникайте скупчення людей, стежити за повідомленнями в місцевих мас-медіа, бути уважними до того, що відбувається навколо.

Текст попередження є лише у англійській версії сайту посольства, в російській версії він відсутній. Тривалий час це попередження не можна було переглянути й в англомовній версії, медіа зазначали, що невдовзі після публікації повідомлення сайт посольства «ліг».

Читайте також: Посольство США в Москві закликало американців залишити РФ

Слідом за американськими колегами, утриматися від поїздок до Росії порадило своїм громадянам і посольство Великої Британії у Російській Федерації.

Офіційні російські агенції попередження американського посольства не публікували і не коментували. Натомість воно активно поширюється російськими телеграм-каналами.

Читайте також: Росіяни внесли до списку «терористів та екстремістів» Буданова, Олещука та Неїжпапу

Повідомлення західних посольств прокоментувала російська пропагандистка Маргарита Симоньян.

«Якщо ви маєте конкретну інформацію, її треба передати по лінії спецслужб. Сподіваюся, ви так і вчинили, – написала вона у Telegram. – «А якщо ні – то це пособництво».

Раніше повідомлялося, що 3 березня троє неповнолітніх і один дорослий були заарештовані у Бельгії за звинуваченням у тероризмі.