UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол України в Ізраїлі подав позов до МВС щодо прийому українських біженців

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук подав позов до Верховного Суду проти дій уряду Ізраїлю та особисто міністра внутрішніх справ Айєлет Шакед щодо прийому біженців з України. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як стверджують журналісти, у позові йдеться про те, що міністр Шакед порушує досягнуті раніше Єрусалимом та Києвом домовленості про безвізовий режим, використовуючи для цього "обтічні формулювання". Посол зазначив, що вирішив вдатися до подання позову після того, як було вичерпано всі дипломатичні можливості для захисту українських громадян, які шукають притулку під час війни.

Зазначається, що позов акцентує увагу на тому, що глава МЗС Ізраїлю не має повноважень для ухвалення одноосібного рішення з питання прийому біженців з України. Позивачі вважають, що це питання має вирішуватись урядом єврейської держави у тісній співпраці з комісією Кнесету з міжнародних справ.

Читайте також: Ізраїль та Україна спростовують заяви про те, що прем’єр Беннет радив Зеленському прийняти умови Росії

Раніше МВС продовжило на два місяці термін перебування в Ізраїлі для українських туристів, які легально перебувають у країні.

Прем'єр-міністр Ізраїлю заявив, що його країна має «моральне зобов'язання» допомогти зупинити бойові дії в Україні, навіть якщо шанси на успіх невеликі.