UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол Корнійчук закликав заборонити в Ізраїлі російські канали – поширюють брехню про Україну

Зокрема Росія відповідальна за інформацію про буцімто продаж Україною зброї ХАМАСу.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук наголосив, що поширення інформації про буцімто постачання Україною зброї ХАМАСу є цілеспрямованим заходом із дискредитації, організованим російським урядом.

Корнійчук у Facebook зазначив, що Україна ніколи не зробила б те, в чому її звинувачують у Росії. Зокрема, вона не стала б допомагати ХАМАСу.

Це новина, яку поширює російський уряд з наміром звинуватити Україну бути частиною боротьби росіян проти ізраїльського народу. Україна підтримує Ізраїль з першого моменту жахливого нападу ХАМАС та вбивства багатьох громадян Ізраїлю і немає ситуації, в якій зброя з України потрапить ХАМАС. Україна відчуває спільну долю з Ізраїлем і тому наполягає, що це російська пропаганда», - заявив дипломат.

Він також вказав, що такі фейкові вкиди  - одна із причин, чому Україна закликає Ізраїль заборонити мовлення російських телеканалів в Ізраїлі

«Це джерело дезінформації та маніпуляцій. З аналогічних причин було вирішено припинити діяльність Al Jazeera через його неоднозначне висвітлення подій», - написав Корнійчук.

Читайте також: Війна в Газі стає серйозним дипломатичним випробуванням для України з початку російського вторгнення – WP

Нагадаємо, ще на початку жовтня Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило, що ГРУ РФ передало терористам ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та державах ЄС, та планує поширити інформацію про буцімто продаж українськими військовими західної зброї для терористів на регулярній основі.