UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол Британії: Безпека нашої держави залежить від України

Він також наголосив, що Україна стане членом НАТО і буде союзником Великої Британії в Альянсі.

Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс заявив, що підтримка Києва з боку його держави продовжуватиметься, адже це відповідає безпековим інтересам Британії. Про це він наголосив під час зустрічі Міністром оборони України Рустемом Умєровим, повідомляє пресслужба відомства.

"Моя мета як нового Посла – це перемога України. Тому що ваша безпека - це наша безпека, ваша перемога - це наша перемога. Ми дуже чітко розуміємо, що наша безпека залежить від перемоги України", – зазначив Гарріс

За його словами, Україна стане членом НАТО і буде союзником Великої Британії в Альянсі.

"Зараз ми маємо всю базу для створення дуже потужного альянсу, аби захистити безпеку в майбутньому. Тому що загроза залишатиметься після перемоги, і це буде наша спільна відповідальність – захищати Європу", – зауважив британський представник.

Дипломат сказав, що вдячний Збройним Силам України та українцям загалом за те, що "зараз на передовій ви захищаєте нашу безпеку".

Посол заявив, що Україна і Велика Британія мають дуже близьке партнерство, і його країна зосереджує всі свої зусилля, щоб допомогти Києву.

Читайте також: Глави МЗС Британії та Китаю обговорили війну РФ проти України та ситуацію в Секторі Гази

"Я радий, що наші програми тренування (українських військових у Великій Британії) збільшуються", – додав він, нагадавши, що міністр оборони Грант Шаппс заявив про плани навчити додатково 10 тисяч українських військових.

Раніше міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявляв, що його країна не зменшуватиме підтримку України у 2024 році. Під час виступу в Палаті лордів (верхній палаті парламенту) Кмерон нагадав, що Велика Британія вже надала Україні гуманітарну та економічну допомогу на суму понад 4,7 мільярда фунтів стерлінгів (близько 6 мільярдів доларів)