UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поруч із патрулем НАТО в північній частині Косово пролунали постріли

Міжнародні сили з підтримки миру в Косові (KFOR) не повідомляють, звідки пролунали постріли. Близько 3760  військовослужбовців Альянсу намагаються підтримувати крихкий мир у регіоні.

Поруч із патрулем НАТО в північній частині Косово відбулась  стрілянина, там місцеві серби встановили блокпости на дорогах, щоб завадити поліції з Приштини патрулювати територію, яка останніми місяцями була затьмарена етнічною напругою. Про це в НАТО повідомили в неділю, передає Reuters

Читайте також: Сербські протестувальники назвали умови для зняття барикад на півночі Косова

Внаслідок пострілів ніхто не постраждав, йдеться в заяві місії НАТО KFOR (Міжнародні сили з підтримки миру в Косові). У KFOR не повідомляють, звідки пролунали постріли. Близько 3760 військовослужбовців НАТО намагаються підтримувати крихкий мир у регіоні.

Читайте також: Блокада в Північному Косові: крок до війни чи миру?

 Місцеві серби, населення яких становить близько 50 000 осіб на півночі Косово, встановили барикади після того, як 10 грудня поліція заарештувала колишнього сербського поліцейського за звинуваченням у нападі на діючих поліцейських під час попереднього протесту.

Читайте також: Косово передало заявку на вступ до Євросоюзу

Місцеві серби, які не визнають державу Косово і яких підтримує Белград, вимагають звільнення заарештованого офіцера та інші вимоги, перш ніж прибрати барикади.