UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко у жовтні виступить на сесії ПАРЄ

Під час свого візиту в Страсбург він також відкриє Зірку героїв Небесної сотні.

Президент України Петро Порошенко в жовтні приїде з робочим візитом у французьке місто Страслург, де виступить на осінній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

"На осінній сесії ПАРЄ, яка відбудеться в Страсбурзі з 9 по 13 жовтня 2017 року, Асамблея повинна заслухати виступи президента Чеської Республіки Мілоша Земана і президента України Петра Порошенка", - йдеться в повідомленні прес-служби ПАРЄ.

У той же час голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці в Facebook повідомив, що під час візиту Порошенка в Страсбург на міській алеї відкриють Зірку героїв Небесної сотні.

Читайте також: Порошенко після зустрічі з Трампом повідомив про підтримку США ідеї миротворців

Нагадаємо, що напередодні під час дебатів Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку президент України Петро Порошенко закликав Радбез ООН розмістити миротворців в Донбасі в найкоротші терміни.

"Я хочу знову повторити своє прохання на адресу Ради – розгорнути миротворців на Донбасі – чим швидше, тим краще", - сказав Порошенко.

Президент України підкреслив, що миротворча місія ООН повинна сприяти відновленню суверенітету України, а не замороження конфлікту.

Порошенко особливо підкреслив, що миротворці повинні бути розміщені на українсько-російському кордоні, оскільки без припинення поставок Росії зброї і живої сили в Донбас ситуацію не можна врегулювати.