UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поранених військових РФ закликають повертатися на війну проти України за допомогою фейків — розвідка

Їм розповідають про радість українців, “звільнених” росіянами, і про “фейковість” світових ЗМІ.

Російські пропагандисти посилюють антиукраїнську й антизахідну пропаганду у військових медичних закладах РФ, щоб переконати поранених солдатів повернутися в зону бойових дій. Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України в Telegram.

За інформацією ГУР, зараз госпіталі РФ переповнені військовими, що отримали поранення різної тяжкості в бойових діях проти України. Більшість з них не хоче знову брати участь у цій війні, тому росіяни намагаються змінити їхню думку за допомогою агітації.

Воєнно-політичне управління східного військового округу Росії вимагає організувати “проведення воєнно-політичного інформування про хід демілітаризації та денацифікації України з використанням спеціального випуску газети «Комсомольская правда»”.

У спецвипуску розмістили постановочні фотографії радості “звільнених українців”, матеріали про “фейковість” світової преси та про підтримку росіян війни проти України.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Раніше в Міноборони заявили, що Росія майже завершила підготовку до наступальної операції на сході України та може розпочати активні бойові дії найближчим часом.