UA / RU
Підтримати ZN.ua

Понад 900 людей загинули в Афганістані через землетрус

Число постраждалих і загиблих може зрости, каже місцева влада.

Понад 900 людей загинули, 600 отримали поранення вранці 22 червня в Афганістані внаслідок землетрусу магнітудою 6,1. За даними AP, кількість жертв складає 920, за даними Reuters - 950.

Метеорологічний департамент сусіднього Пакистану повідомив, що епіцентр землетрусу був в афганській провінції Пактіка, недалеко від кордону і приблизно в 50 кілометрах на південний захід від міста Хост. 

Європейське сейсмологічне агентство (EMSC) повідомило, що підземні поштовхи було відчутно на території понад 500 кілометрів в Афганістані, Пакистані та Індії, де проживають близько 119 мільйонів людей.

Шалені руйнування пояснюють, зокрема, тим, що будинки у цих провінціях побудовані не якісно.

«Рятувальні операції можуть бути складними, оскільки багато міжнародних агентств допомоги залишили Афганістан після захоплення країни Талібаном минулого року та хаотичного виведення американських військових з найдовшої війни в її історії», - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Втрати РФ за три місця в Україні такі ж, як у Союзу за всю війну в Афганістані — британська розвідка

У 2015 році землетрус на північному сході Афганістану забрав життя понад 200 людей в Афганістані та сусідньому північному Пакистані. У 2002 році землетрус магнітудою 6,1 забрав життя близько 1000 людей на півночі Афганістану. А в 1998 році ще один землетрус такої ж сили і наступні поштовхи на віддаленому північному сході Афганістану забрали життя щонайменше 4500 людей.