UA / RU
Підтримати ZN.ua

Понад 300 людей хочуть взяти участь у президентських виборах в Ірані

Наразі зареєстровано 336 осіб, вісім з яких - жінки

Близько 336 іранських громадян, які бажають взяти участь у виборах президента Ірану, подали заяви до Міністерства внутрішніх справ Ісламської Республіки під час реєстрації кандидатів, яка почалася 7 травня, повідомив журналістам у п'ятницю міністр внутрішніх справ країни Мостафамохаммад Наджар.

"Всього в даний час зареєстровано 336 осіб, вісім з яких - жінки", - сказав Наджар.

На минулих президентських виборах 2009 року було зареєстровано 475 кандидатів, однак лише четверо були затверджені Наглядовою радою. Відповідність кандидатів вимогам, закладеним у конституції Ірану, і доцільність їхньої участі у виборах президента країни визначає "Наглядова рада" - орган, який здійснює безпосередній контроль за дотриманням конституції Ісламської Республіки.

Реєстрація кандидатів проходить щодня в міністерстві внутрішніх справ у Тегерані з 08.00 до 18.00 протягом п'яти днів до суботи, 11 травня. Імена кандидатів, які будуть брати участь у виборах, будуть оголошені МВС Ірану 22-23 травня. Вибори президента призначені на 14 червня.

Зазначимо, що чинний президент Ірану Махмуд Ахмадінежад не зможе взяти участь у виборах, оскільки займає цю посаду два терміни поспіль. !zn

Читайте також:

Землетрус в Ірані став найсильнішим за 40 років, рахунок жертв може йти на сотні

Нові іранські ракети успішно пройшли випробування

Іран створить ісламський аналог Google Earth