UA / RU
Підтримати ZN.ua

Помер перший президент Словаччини Міхал Ковач

Колишній глава держави страждав від хвороби Паркінсона.

Перший президент Словаччини Міхал Ковач, який керував країною з 1993 по 1998 рік, помер 5 жовтня у Братиславі на 87-му році життя, повідомляють словацькі ЗМІ.

"Причина смерті – зупинка серця", – повідомило Словацьке радіо, нагадавши, що Ковач довгий час страждав від хвороби Паркінсона.

Колишній президент був госпіталізований 30 вересня у відділенні інтенсивної терапії клініки МВС Словаччини у Братиславі. Його стан був важким. Лікарі, згідно з даними ЗМІ, ввели його "в стан лікувального сну і підключили до приладів штучного дихання".

Міхал Ковач народився 5 серпня 1930 року. З 1989 по 1991 роки був міністром фінансів Словаччини, а в 1992 році став головою парламенту Чехословаччини. Після розділу країни був обраний першим президентом незалежної Словацької республіки.

Читайте також: Прем'єр Словаччини висловився на користь скасування санкцій проти РФ

Нагадаємо, 28 вересня у віці 93 років помер колишній президент Ізраїлю Шимон Перес. На церемонії похорону видатного політика 30 вересня в Єрусалимі були присутні президент України Петро Порошенко, президент США Барак Обама, екс-президент США Білл Клінтон, канадський прем'єр Джастін Трюдо, президент Франції Франсуа Олланд, його попередник Ніколя Саркозі, британський принц Чарльз та інші.