UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польські військові "випадково захопили" шматок території Чехії

У Польщі інцидент назвали "непорозумінням"

Польські військові підтвердили, що захопили частину території Чехії в минулому місяці. Вони стверджують, що це сталося випадково і зараз називають цей інцидент "непорозумінням", повідомляє CNN.

Польські прикордонники випадково перейшли в іншу країну біля селища Пельгжімув і влаштували там невеликий табір. Коли ж вони побачили громадян Чехії, які йшли в місцеву церкву, військові почали їх відганяти.

Через це чеське посольство у Варшаві зажадало від поляків прийняти "негайні заходи". Один з членів парламенту Чехії розповів CNN, що Польща досі ніяк не пояснила дії своїх солдатів.

На неофіційному рівні поляки заявили, що дії їхніх солдатів - це випадкова помилка без будь-яких військових намірів. Солдат на тому місці давно вже немає, але чехи досі чекають формального пояснення "вторгнення" поляків.

Читайте також: Торгова мережа "Брусничка" Ріната Ахметова іде з ринку через збитки

Раніше повідомлялося, що Росія висилає двох чеських дипломатів. Вони повинні виїхати з країни до 17 червня.

Нагадаємо, що "Через внутрішню боротьбу" двох дипломатів російського посольства в Чехії визнали персонами нон грата.

Раніше Ондржей Коларж, глава 6-го району Праги, демонтував пам'ятник маршалу радянського Івану Конєву а мер Праги Зденек Гржіб, розпорядився перейменувати площу перед російським посольством на честь вбитого російського опозиційного політика Бориса Нємцова.