UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща звинуватила консула Росії в поширенні коронавірусу. Його вже вислали з країни

Дипломат, знаючи, що його дружина та дочка заразилися, але продовжував зустрічі та бував в громадських місцях

Консул РФ у польському місті Познань Ігорь Ощепков не дотримувався самоізоляції після отримання позитивного тесту на коронавірус, повідомив RMF24 речник міністра, який координує роботу спецслужб Польщі, Станіслав Жарин.  

Він додав, що Ощепков здав позитивний тест на ковід 21 січня. За три дні до цього позитивні результати тестів отримали його дружина і дочка. Однак це не завадило дипломату проводити зустрічі та з'являтися в громадських місцях замість того, щоб дотримуватися карантину.

«Результатом його дій могло стати зараження інших людей та виникнення нових спалахів захворювання. Діяльність, яка здійснюється дипломатом, поставили під загрозу здоров'я людей, які могли з ним контактувати», - заявив речник міністра.

У Польщі вже назвали такі дії російського консула безвідповідальними та небезпечними.

Відзначимо, що в інших країнах неодноразово повідомлялося про те, що дипломати з Росії не дотримуються епідеміологічні правила.

Ощепкова вислали з Польщі на початку лютого після того, лютого Росія вислала трьох дипломатів від Німеччини, Польщі та Швеції за те, що вони були присутні на акціях на підтримку Алєксєя Навального 23 січня.