UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща з Латвією та Литвою обговорюють запуск статті 4 договору про НАТО у зв'язку із кризою на кордоні

Прем'єр-міністр Польщі заявив, що ЄС буде обговорювати подальші санкції проти режиму Лукашенка.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Польща, у зв'язку із загостренням ситуації на кордоні Польщі та Білорусі, обговорює з Литвою і Латвією питання безпеки східного флангу Альянсу в рамках 4-ї статті Північноантлантичного договору, інформує PAP.

"Здається, це все більше стає потрібним, адже вже не достатньо лише публічно висловлювати занепокоєння. Зараз потрібними є конкретні кроки і залучення всього Альянсу", - наголосив Моравецький.

Глава уряду Польщі також додав: "У зв'язку з цим (міграційною кризою  – ред.) ми дискутуватимемо про чергові санкції".

Відповідно до статті 4 Північноантлантичного договору, будь-який член НАТО може вимагати консультацій з іншими союзниками, коли, на думку якоїсь зі сторін, виникає загроза територіальній цілісності, політичній незалежності або безпеці будь-якої зі сторін.

Сполучені Штати, Британія та країни Євросоюзу звинуватили Білорусь у міграційній кризі на білорусько-польському кордоні. ЄС готується 15 листопада ухвалити новий пакет санкцій проти Білорусі за штучне створення міграційної кризи.

Читайте також: Ірак звинуватив Лукашенка у використанні мігрантів проти Європи та закликав не їхати до Білорусі

Докладніше про те, що відбувається на польсько-білоруському кордоні і як Польща вирішуватиме міграційну кризу, читайте у статті Олександра Шевченка "Лукашенко проти Європи: кривава гра на витривалість".