UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща вважає події на кордоні "війною нового типу"

Усі зусилля зараз варто спрямувати на захист своєї території. 

Зараз на кордоні Польщі та Білорусі все ще триває міграційне загострення. Польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький назвав цю ситуацію "війною нового типу", а людей, яких це стосується, та ЗМІ - "боєприпасами". Про це він написав у себе на сторінці в Фейсбук

Він наголосив, що зараз головним завданням є захист кордонів республіки. 

"Те, з чим ми маємо справу - це новий тип війни. Це війна, у якій мирне населення та ЗМІ є боєприпасами. Але хоча правила боротьби змінилися, одне залишається незмінним - міра безпеки, готовність захищати Республіку, захищати її межі та суверенітет", - написав Моравецький.

Читайте також: Лукашенко звинуватив Польщу і НАТО в "нахабному підтягуванні зброї для провокацій на кордоні"

Олександр Лукашенко вирішив помститися Європі за санкції та схилити Захід до перемовин із ним. Сьогодні на польсько-білоруському кордоні зібралися тисячі мігрантів із Близького Сходу, які з допомогою білоруських силовиків намагаються потрапити до країн Євросоюзу. Ситуація на кордоні склалася критична: зростає, з одного боку, ймовірність прориву кордону, з іншого — гуманітарної катастрофи.

Про те, що відбувається на польсько-білоруському кордоні і як Польща буде вирішувати міграційну кризу, — читайте у статті Олександра Шевченка "Лукашенко проти Європи: кривава гра на витривалість".