UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща відкриє тимчасову лікарню на національному стадіоні у Варшаві

Перших пацієнтів зможуть прийняти вже в кінці тижня

Через рекордне зростання кількості заражень на коронавірус влада Польщі планує відкрити тимчасову лікарню на національному стадіоні у Варшаві. Ще однією причиною такого рішення польський уряд назвав перевантаження системи охорони здоров'я, передає Reuters.

Всього в країні зареєстрували 175 766 випадків захворювання на ковідку, понад 8,5 тисячі з яких за добу. Польські медики повідомляли про брак персоналу, лікарняних ліжок та обладнання.

«У суботу прем'єр-міністр розпорядився підготувати першу тимчасову лікарню, яка буде розташована на національному стадіоні», - сказав глава апарату прем'єр-міністра Міхал Дворчик.

Лікарню на 500 пацієнтів зроблять в конференц-залах стадіону. Якщо буде потрібно, її можна буде розширити до тисячі місць. Для порівняння, інфекційне відділення Олександрівської лікарні в центрі Києва, за словами міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, розраховане на 430 ліжок для хворих на COVID-19.

За словами Дворчика, в інших регіонах вже працюють над відкриттям тимчасових лікарень.

Уряд не планує закривати кладовища та обмежувати пересування по країні 1 листопада - день, коли мільйони поляків приходять до сімейних могил до Дня всіх святих.