UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща домагатиметься заборони на польоти над країнами ЄС для авіакомпаній, які доставляють мігрантів до Білорусі

Напруженість на польсько-білоруському кордоні залишається високою.

Президент Польщі Анджей Дуда запропонував заборонити польоти внад країнами Європейського Союзу для авіакомпаній, які забезпечують транспортування мігрантів на територію Білорусі, зазначив  прем'єр-міністр Польщі  Матеуш Моравецький, у вівторок, 10 листопада, інформує Інтерфакс-Україна.

"Ми добиватимемося запровадження такої заборони", - підкреслив глава уряду на надзвичайному засіданні сейму щодо ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Напередодні кілька тисяч мігрантів підійшло до кордону з Польщею з метою потрапити о країн ЄС. Польські посадовці зазначають, що нинішня ситуація  є найскладнішою від початку кризи на кордоні.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про стан бойової готовності на кордоні з Білоруссю. Заступник міністра закордонних справ Пьотр Вавжик звинуватив владу у Мінську в тому, що вона домагається ескалації конфлікту, яка призведе як мінімум до загибелі однієї зі сторін.

Читайте також: Мігранти зуміли прорватися через білорусько-польський кордон

8 листопада білоруські журналісти опублікували відео того, як чисельний натовп мігрантів прямує до польського кордону. Журналісти підкреслили, що людей супроводжували озброєні люди із собаками, тобто їхнє пересування було організованим.