UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща заявила, що питання присутності військ НАТО на східному фланзі узгоджене

Зараз проходить лише уточнення деталей присутності військ НАТО на східних кордонах альянсу.

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що на запланованому саміті НАТО, який відбудеться в липні у Варшаві, головним чином буде обговорюватися питання загроз з боку південного кордону альянсу.

За словами Ващиковського, питання присутності військ НАТО на східному фланзі альянсу вже узгоджене на політичному і військовому рівні, і на даний момент проходить уточнення деталей.

"Питання, в якому ми найбільше зацікавлені, тобто присутність союзників на східному фланзі – не тільки в Польщі, але і навколо нас – практично вирішене в політичному і військовому плані. Зараз обговорюються деякі деталі – рівень присутності і створення військових частин. Однак, враховуючи зростання рівня загрози для Європи на південному напрямку, саміт також буде присвячений цій проблемі", - сказав Ващиковський в ефірі Польського радіо.

Саміт Північноатлантичного альянсу відбудеться у Варшаві 8 і 9 липня цього року.

На початку березня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що бази НАТО на території Польщі повинні бути повноцінно оснащені зброєю. Те ж стосується й інших країн, які входять в східний фланг НАТО.

Раніше стало відомо, що Польща має намір максимально спростити допуск для військ НАТО на територію країни в екстрених ситуаціях.

При цьому президент Дуда звинуватив РФ в р