UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща може вислати російських дипломатів, підозрюваних у шпигунстві

Польський Кримінальний кодекс передбачає за шпигунство, залежно від завдається шкоди, позбавлення волі на термін від року до 25 років.

МЗС Польщі може ухвалити рішення про висилку російських дипломатів, яких запідозрили в шпигунстві. Про це заявила прем'єр-міністр Польщі Єва Копач під час прес-брифінгу в Мілані.

Польський прем'єр вважає, що "у разі підтвердження інформації про шпигунство співробітників Посольства РФ у Варшаві Польща буде змушена вислати дипломатів російського посольства".

У той же час, вона заявила, що "спочатку потрібно справа шпигунів розглянути в прокуратурі. Документи вже були передані у відповідні органи влади".

Польський Кримінальний кодекс передбачає за шпигунство від одного року до років позбавлення волі. У разі, якщо передана інформація завдає шкоди суспільству, мінімальне покарання становить три роки. У разі організації або керівництва діяльністю іноземних розвідок діапазонів штрафних від 5 до 15 років або 25 років в'язниці.

Читайте також: Хакери Росії використовують недоліки Windows для шпигування в Україні – WSJ

Віце-прем'єр Польщі Януш Пехочиньский також заявив про можливість депортації російських шпигунів.

Стало відомо, що на 17 жовтня заплановане засідання окружного військового суду з метою розгляду справи про росіян, заарештованих напередодні.

Нагадаємо, у Польщі 15 жовтня затримали полковника Міністерства оборони за підозрою в шпигунстві на Росію. Офіцер займався військовими комп'ютерними системами.

Крім того, затриманий адвокат, який, за даними польських ЗМІ, має подвійне польсько-російське громадянство. Акції по затриманню обох чоловіків були проведені одночасно. !zn