UA / RU
Підтримати ZN.ua

Половина росіян знайома із законами кримінального світу

Майже половина жителів Росії знайома зі злочинними "поняттями", а 3% живуть за цими канонами.

Левада-центр спеціально для "Газети.ru" провів соціологічне опитування про вплив звичаїв кримінального світу на повсякденне життя росіян. Під час червневого дослідження соціологи з'ясували, що майже половина жителів Росії так чи інакше знайомі зі злочинними "поняттями".

Згідно з цими даними, 38% респондентів мають про них загальні уявлення, 5% добре знайомі з цим явищем, а 3% намагаються дотримуватися способу життя у відповідності з канонами злочинного співтовариства.

Власні уявлення про "злодіїв у законі" мають 87% опитаних. Більшість як і раніше вважає їх такими ж злочинцями, як і всіх інших, або найбільш небезпечними представниками кримінального світу.

Однак 12% росіян вважають, що "злодії у законі" "виконують важливу соціальну функцію, оберігаючи суспільство від беззаконня". Стільки ж переконані, що "справжніх злодіїв" вже не залишилося.

При цьому тільки 2,5% зізналися, що мають особистий тюремний досвід. Ще 14% зізналися, що такі випробування випадали на долю їхніх близьких родичів. !zn

Читайте також:

Більше половини росіян визнали Єдину Росію "партією шахраїв і злодіїв"

Опитування: Абсолютна більшість росіян хочуть виїхати зі своєї країни

Екс-посол Німеччини: В українській політиці домінують злодії у законі