UA / RU
Підтримати ZN.ua

Politico: Шрьодер приїхав вмовляти путіна припинити війну з Україною

Хоча екс-канцлер Німеччини має справу з проблемами вдома через відмову розривати відносини з Москвою на тлі вторгнення.

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шрьодер прибув у Москву на зустріч з президентом рф владіміром путіним в рамках переговорних зусиль, націлених закінчити війну в Україні.

Про це пише Politico з посиланням на власні джерела. Шрьодер зіштовхнувся з потужною критикою вдома і за кордоном через відмову розірвати тісні зв’язки з Москвою після путінського вторгнення в Україну. Навіть кілька його підлеглих звільнилися минулого тижня після того, як екс-канцлер вирішив зберегти свої посади в компаніях «Газпром» і «Роснефть», пов’язаних з Кремлем.

Видання нагадує, що Шрьодер був канцлером ФРН від соціал-демократичної партії з 1998 до 2005 року. Після завершення своєї роботи на чолі уряду він збудував вигідну кар’єру в енергетичному секторі Росії. Шрьодер прилетів у Москву одразу після розмови в Стамбулі «з українським політиком, який був членом делегації на мирних переговорах з Росією», - пише Politico.

«Україна хоче перевірити, чи зможе Шрьодер збудувати міст для діалогу з Путіним», - сказав неназваний поінформований співрозмовник видання.

Минулого тижня посол України в ФРН Андрій Мельник допустив, що Шрьодер може спробувати виступити в ролі посередника між Москвою і Києвом. В уряді Німеччини сказали, що нічого не знають про ініціативу екс-канцлера.