UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція відкрила справи проти учасників Pussy Riot, які вибігли на поле під час матчу Франція-Хорватія

Члени групи заявили, що до затриманих не пустили адвоката.

Поліція склала адміністративні протоколи стосовно чотирьох учасників російської опозиційної панк-групи Pussy Riot, які вибігли на футбольне поле під час фінального матчу Чемпіонату світу з футболу на московському стадіоні "Лужники".

Затриманим закидають порушення статей 20.31 (Порушення правил поведінки глядачів під час проведення офіційних спортивних змагань) і 17.12 (Незаконне носіння форменого одягу зі знаками розрізнення, з символікою державних воєнізованих організацій, правоохоронних або контролюючих органів) російського Кодексу про адміністративні правопорушення.

Тим часом у мережі з'явився відеозапис допиту учасників акції, у ході якого співробітник поліції звертається до затримани[ на "ти", називає дівчину "тварюкою" і висловлює жаль, що "сьогодні не 37-й рік".

Група Pussy Riot, в свою чергу, повідомила, що до затриманих, яких тримують у поліцейській дільниці більше семи годин, не пустили адвоката.

"Офіцер Суботін вийшов і сказав адвокату приходити завтра... Вони, швидше за все, проведуть ніч у поліцейській дільниці", - сказано в повідомленні, оприлюдненому на офіційній сторінці групи в Twitter.

The police is still refusing to allow the layer to the pussy riot members who are still in their custody. Officer Subbotin came out and told the lawyer to "come tomorrow and file his complains". The guys are going to spend this night in the police station, most likely.

-