UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція Туреччини заарештувала французького журналіста через підозру в тероризмі

Турецькі прикордонники знайшли у нього фотографії та інтерв'ю з курдськими бойовиками.

У Туреччині поліція заарештувала французького журналіста Лу Жана Рене Бюро за звинуваченням у допомозі і підтримці терористичної організації, інформує France24.

Його затримали 26 липня на прикордонному переході Хабур поблизу турецького міста Силопі. Він прямував з Іраку до Туреччини.

Повідомляється, що під час затримання прикордонники знайшли у нього фотографії та інтерв'ю з курдськими бойовиками.

Він постав перед судом в столиці провінції Ширнак у вівторок і був взятий під варту за підозрою у допомозі терористичної організації.

У нього також виявили відео під назвою "Список розповсюдження зброї". Коментарів з боку французької влади з цього приводу поки не надходило.

За інформацією видання, аккаунт у Twitter з тим же ім'ям належить молодому студенту-журналісту, який живе в Каїрі та Брюсселі, і який працює з французькими, німецькими та англомовними засобами масової інформації, а також вивчає арабську мову.

Затримання француза Жана Рене Бюро сталося через п'ять місяців після того, як турецька влада заарештувала німецько-турецького журналіста Деніза Юцеля за звинуваченням у пропаганді в підтримку терористичної організації і розпалюванні суспільного насильства.

Юцель, все ще перебуває під вартою і заперечує звинувачення. Він є одним з десятків журналістів, затриманих у Туреччині під час розгону демонстрантів після невдалого військового перевороту в липні 2016 року.

Як повідомлялося раніше, у Туреччині затримали понад 800 осіб, підозрюваних у причетності до державного перевороту. Ще 213 осіб підозрюються у зв'язках із забороненою Робочою партією Курдистану.