UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція евакуювала аеропорт Франкфурта через виявлення вибухівки

Незважаючи на позитивний тест на вибухівку, французька сім'я з чотирьох осіб пройшла до зони безпеки.

Поліція Франкфурта-на-Майні проводить евакуацію міжнародного аеропорту міста - найбільшого в країні. В районі A Терміналу 1 аеропорту зупинена посадка і триває евакуація зони безпеки на рівнях два і три.

"В районі A Терміналу 1 в аеропорту Франкфурта поліція проводить свої дії. Це включає в себе негайну зупинку посадки та евакуацію зони безпеки на рівнях 2 і 3. Слідкуйте за подальшою інформацією", - розповіли в поліції аеропорту.

"Причиною дій поліції є несанкціонований доступ хоча б однієї людини до зони безпеки", - додали поліцейські.

Робота терміналу була відновлена ​​через дві години після першого повідомлення про евакуацію.

"Евакуація терміналу в аеропорту Франкфурта завершена. Уже відкриті ділянки, які могли становити небезпеку. Робота аеропорту відновлена", - розповіли в аеропорту.

Ще через годину поліція Франкфурта повідомила деталі і причини евакуації.

"Запуск аварійної тривоги був помилкою помічника з авіаційної безпеки. Незважаючи на позитивний тест на вибухівку, французька сім'я з чотирьох осіб пройшла до зони безпеки. Сім'я була знайдена, допитана і їй далі дозволили вилетіти", - розповіли поліцейські Франкфурта після з'ясування всіх обставин.

Аеропорт Франкфурта - також відомий як Рейн-Майнський Аеропорт - найбільший аеропорт Німеччини. За кількістю пасажирів він посідає четверте місце в Європі, після лондонського Хітроу, паризького Шарль-де-Голль і стамбульського аеропорту імені Ататюрка. По вантажоперевезеннях займає перше місце в Європі.