UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція Британії зібрала 400 речових доказів у справі отруєння "Новачком"

У поліції вважають, що пара з Еймсбері постраждала від тої ж речовини, що і Скрипалі.

Поліція Скотленд-Ярду розповіла про хід розслідування у справі про отруєння 44-річної Дон Стерджес і 45-річного Чарлі Роулі у Еймсбері. Слідчим належить з'ясувати, чи збігається речовина отруєння пари у Еймсбері з тією, якою у березні цього року були отруєні Сергій і Юлія Скрипалі. Про це повідомляє прес-центр поліції.

"Це залишається основною лінією розслідування для слідчої групи", - йдеться в повідомленні поліції.

Слідчі зібрали понад 400 речових доказів та зразків у цій справі, значна кількість яких була забруднена речовиною, від якої постраждали Стерджес і Роулі. До їх числа ввійшла і пляшечка, знайдена в будинку 11 липня, яку зараз вважають джерелом "Новачка".

"Не буде перебільшенням сказати, що процес розслідування, пов'язаний з цим, так і з розслідуванням у Солсбері, став одним з найбільш складних, з якими будь-коли мала справу поліція Великобританії", - заявив помічник комісара Нейл Басу. За його словами, розслідування, яке веде поліція, вкрай важливе, однак, щоб завершити його, знадобиться кілька тижнів або навіть місяців.

Нагадаємо, раніше поліція Великобританії повідомила про знайдений флакон, який, ймовірно, контактував з отруйною речовиною, від якої постраждали британці Дон Стерджес і Чарлі Роулі.