UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поки економіка Росії відкочується на кілька десятиліть назад, є те, що там прогресує — пияцтво

Як наслідок, у РФ зросла й смертність від алкоголізму. 

Економічні санкції, введені проти Росії через повномасштабне вторгнення в Україну, спричинили відкат економіки країни на десятиліття назад. Проте у РФ все ж є те, що прогресує. За даними російського МОЗу, в країні рівень пияцтва зріс за рік на 7%. 

Директор департаменту медичної допомоги дітям, служби допомоги при пологах і громадського здоров'я МОЗ Росії Єлєна Шешко, слова якої цитують росЗМІ, попереджає також про збільшення статистики психічних відхилень на тлі пияцтва і смертність від алкоголізму.  

За поточний рік кількість сільських жителів, які страждають від алкоголізму в Росії, зросла на 7%, кількість людей з психічними розладами через цю шкідливу звичку - на 6%. Також відомо, що на 7% виросла й кількість жінок, які страждають від пияцтва.  

Очевидно, що зросла і смертність внаслідок цієї залежності. 

Читайте також: Ніколенко відповів Орбану: «Економіку Європи вбивають не санкції против РФ»

Ще в вересні російське видання "Медуза" писало про те, що президент Росії Владімір Путін почав закликати губернаторів деяких регіонів Росії "розгорнути пропаганду здорового способу життя" на противагу алкоголізму населення. Та, як пише ЗМІ, особливо російського лідера турбує стан "деяких людей із його ближнього кола".