UA / RU
Підтримати ZN.ua

Походження коронавірусу досліджуватиме нова команда науковців від ВООЗ — SAGO

Із 700 охочих науковців обрали лише 26

Всесвітня організація охорони здоровʼя сформувала нову команду науковців для пошуку причини виникнення коронавірусу, повідомляється на сайті ВООЗ.

Група називатиметься SAGO (абревіатура від англійської назви «Науково-консультативна група з походження нових патогенів»). Для участі в ній заявки подавали понад 700 науковців з різних країн. Відбір пройшли 26 експертів з різних напрямків, зокрема з епідеміології, здоров'я тварин, екології, клінічної медицини, вірусології, геноміки, молекулярної епідеміології, молекулярної біології, біології, безпеки харчових продуктів, біобезпеки, біозахисту та здоров'я населення. Тепер щодо цих експертів проведуть додаткові консультації - не всі зможуть залишитись у групі.

Читайте також: Шкільні канікули у Києві розпочнуться за графіком, незважаючи на рекомендації МОЗ

Крім походження коронавірусу, SAGO займатиметься «профілактичними» дослідженнями: шукатиме ризики виникнення інших епідемій і попереджатиме про це ВООЗ.  

У серпні стало відомо, що розвідка США не змогла назвати Білому дому джерело появи COVID-19. Брак інформації пояснюють відмовою Китаю співпрацювати щодо цього питання. Одне із джерел видання WSJ заявило, що якщо Китай не піде на співпрацю, людство може так і не дізнатися, що стало причиною виникнення коронавірусу.