UA / RU
Підтримати ZN.ua

Побитий поліцією інвалід підірвав бомбу в аеропорту Пекіна

34-річний чоловік в інвалідному кріслі привів у дію бомбу в залі прильоту третього терміналу найбільшого аеропорту Пекіна. Блогери зафіксували інцидент на фото.

© chinadaily.com.cn
Фотографія китайських блогерів, зроблена перед вибухом
Фотографія китайських блогерів, зроблена перед вибухом
© @mild_luna
© @mild_luna
© @mild_luna
© @mild_luna
© @mild_luna
© @mild_luna
© Xinhua

У міжнародному аеропорту Пекіна "Шоуду" стався вибух. За останніми даними, постраждала одна людина - чоловік в інвалідному кріслі, який і привів бомбу в дію.

Як повідомили китайські ЗМІ, вибух стався приблизно о 18:30 за місцевим часом у залі прильоту третього терміналу. Винуватець пригоди отримав численні поранення і відправлений до лікарні, лікарі намагаються його врятувати.

За інформацією поліції, підривник раніше неодноразово направляв петиції до органів влади.

Як стало відомо, перед інцидентом в інтернеті була опублікована передсмертна записка самогубця, в якій він розповів свою історію. Чжин Йонцінь 1979 року народження був вуличним торговцем, коли за нелегальну діяльність у 2005 році його затримали і побили поліцейські. В результаті Йонцінь став інвалідом.

У своєму блозі він докладно розповів про події і розмістив фото, із зображенням каліцтв, отриманих після побиття. Згідно блогу, його сім'я загрузла в боргах, крім того, родичі страждають різними хворобами, що не дозволяють заробляти на життя. Дохід сім'ї приносила лише діяльність Йонціня.

Свідки події також зафіксували на фото момент перед вибухом і безпосередньо після нього. На одному зі знімків чоловік в інвалідному кріслі підняв руки в повітря і тримає якийсь білий пакунок. На іншому відображені співробітники служби безпеки і прибиральники поруч з кимось, лежачим на підлозі неподалік від перевернутого інвалідного крісла.

Повідомляється, що наслідки події ліквідовані. Робота аеропорту продовжується в звичайному режимі. !zn

Читайте також:

У заворушеннях на північному заході Китаю загинули близько 30 осіб

Смертниця, яка двічі була заміжня за бойовиками, підірвалась біля МВС Дагестану

У Франції заарештований норвезький блек-металіст, якого пов'язують з Брейвіком

Великобританія вислала натхненника терактів 11 вересня