UA / RU
Підтримати ZN.ua

По суті третя хвиля коронавірусу - це нова пандемія - Меркель

Ангела Меркель переконана, що перемогти коронакризу можливо лише за допомогою вакцинації.

Канцлерка ФРН Ангела Меркель вважає, що світ фактично знаходиться в новій пандемії, вихід з якої залежить від вакцинації якомога більшої кількості людей. Про це вона заявила після першого дня засідання Європейської ради, передає  "Укрінформ".

"Ми знаходимося в третій хвилі, але по суті - в новій пандемії. Всім ясно, що вакцинація - це шлях до виходу з кризи...", - сказала вона, зазначивши, що перемога над вірусом буде лише тоді, коли всі у світі зроблять щеплення.

За словами Меркель, питання експортного контролю над вакцинами та запобігання протекціонізму залишається дуже важливим. Вона вказала на необхідність «знайти справедливе рішення» і солідарний механізм розподілу вакцин.

При цьому Меркель уточнила, що важливо не порушувати міжнародні ланцюги поставок, «але фірми, які уклали з нами контракти, повинні їх виконувати», тобто країнам ЄС важливо забезпечити препаратами власне населення. Не менш важливим є, на думку Меркель, посилення механізму COVAX, особливо для країн Африки.

Читайте також: Найбільшу загрозу для людства зараз представляє пандемія та зміна клімату — Урсула фон дер Ляєн

Раніше повідомлялося, що національний карантин в Німеччині продовжили до 18 квітня. Передбачалося, що більш жорсткі карантинні обмеження будуть діяти на Великодні свята.

Незабаром стало відомо, що Меркель вважає рішення про посилення карантину на Великдень в Німеччині помилковим. Тому Федеральний уряд скасує відповідний указ найближчим часом.

Станом на ранок 26 березня в Німеччині зафіксовано 2 744 608 випадків COVID-19.