UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пхеньян знову запустив ракету убік Японії: вп'яте за тиждень

Ракета пролетіла над її територією та впала в Тихий океан

Північна Корея випустила балістичну ракету біля свого східного узбережжя у вівторок вранці. Про це повідомили Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї та берегова охорона Японії.

Згідно з твітом, опублікованим офісом прем’єр-міністра Японії, снаряд імовірно був запущений над північним японським островом Хоккайдо. Ракета пролетіла над його територією та впала в Тихий океан.

«Ракета пролетіла через Тихий океан близько 07:29 за японським стандартним часом», — йдеться в одному з твітів офісу прем'єр-міністра.

Уряд Японії попередив громадян, щоб вони сховалися в укриття. У тій самій заяві цивільних осіб  закликали не наближатися до будь-яких підозрілих об'єктів і негайно звертатися до поліції або пожежної служби.

Запуск Пхеньяном ракети став п'ятим за тиждень на тлі військових навчань Сполучених Штатів, Японії та Південної Кореї, які відбулися минулого тижня.

Читайте також: Кім Чен Ин заявив, що КНДР готова до будь-якого військового зіткнення зі США, навіть до ядерного

Загалом він став 23 запуском ракети цього року. Північна Корея випускала зі своєї території як балістичні, так і крилаті ракети.

28 вересня, Північна Корея випустила балістичну ракету невизначеного типу в бік Східного моря, посиливши напругу перед візитом віцепрезидента США Камали Харріс до Південної Кореї, а також на тлі спільних військових навчань Сеула і Вашингтона, за участю американського авіаносця