UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пєсков: В Кремлі вивчають можливість зустрічі Путіна та Байдена

Її теми обговорюватимуться з допомогою дипломатичних каналів. 

Наразі в Москві вивчають можливість провести зустріч президента США Джо Байдена та російського лідера Владіміра Путіна, а декілька країн вже запропонували свої диппослуги для цього. Прессекретар глави Кремля Дмітрій Пєсков зазначив, що наразі до цієї зустрічі ще ніхто не готується, тому невідомо, про що говоритимуть американський та російський лідери і чи зачеплять вони тему України. 

«Поки передчасно говорити про цю зустріч у плані конкретики. Це нова пропозиція, вона буде вивчатися, буде проводитися аналіз», — сказав Пєсков. 

Він пояснив, що теми зустрічі будуть обговорювати з допомогою дипломатичних каналів. 

США пропонує провести цю зустріч цього літа на нейтральній території. Видання Iltalehti інформує, що окрім Фінляндії свої диппослуги запропонували також Ісландія та Австрія. 

Читайте також: Понад 40% українців вважають, що відносини між Україною та США покращаться після приходу Байдена – соціологи

Нагадаємо, президент США Джо Байден під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним у вівторок, 13 квітня, запропонував тому зустрітися. Американський президент заявив, що стурбований раптовим перекиданням військ РФ до українського кордону і в окупований Крим.

Росія стягує війська до кордону з Україною під виглядом підготовки до навчань «Захід-2021». Одночасно з цим активізувалися російські контингенти в Білорусі, окупованому Криму, Придністров'ї та акваторії Чорного і Азовського морів. Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, виступаючи 30 березня в Верховній Раді, вказав на високу ймовірність російського вторгнення.