UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пєсков пояснив, чому Путін погодився виступити під час кліматичного саміту

Це відбудеться 22 квітня. 

Президент Росії Владімір Путін погодився на пропозицію президента США Джо Байдена виступити під час саміту з питань клімату, позаяк ця тема є пріоритетною для РФ. Про це заявив прессекретар глави Кремля Дмітрій Пєсков, інформує росЗМІ.

"Захід цей багатосторонній, присвячений він клімату та екології, це також є дуже важливим пріоритетом для нашої країни... Саме виходячи з цього, президент, отримавши всю повноту інформації про цей захід, прийняв рішення виступити на ньому", - зауважив Пєсков. 

Він додав, що всі матимуть можливість виступити з промовами, хоча й вони будуть не тривалими. Виступ Путіна має відбутися 22 квітня. 

На запитання журналістів щодо того, чи збирається Путін під час саміту "налагоджувати стосунки з Заходом", Пєсков лише зауважив, що Захід - це "одна з чотирьох частин світу". 

Читайте також: Тісна співпраця між Росією та Китаєм становить загрозу для Байдена — Atlantic Council

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін виступить на саміті з питань клімату в форматі відеоконференції, який скликає США. Саміт відбудеться 22 квітня.

За даними The Guardian, відповідальний Байдена по боротьбі зі зміною клімату Джон Керрі поїхав в Шанхай, намагаючись посилити співпрацю з Китаєм напередодні глобального кліматичного саміту.

Сам же Байден заявляв про те, що США і РФ можуть разом займатися глобальними проблемами, серед яких і кліматичні зміни.