UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пєсков пояснив, чого Кремль очікує від переговорів Зеленського, Макрона та Меркель

Там сподіваються, що європейські лідери вплинуть на українського колегу. 

У Кремлі знову заговорили про нібито провокації з боку України в Донбасі, коли коментували сьогоднішні переговори у Франції за участі президентів України і Франції Володимира Зеленського та Еммануеля Макрона, а також канцлера Німеччини Ангели Меркель. Про це повідомляють росЗМІ

У Кремлі сподіваються, що Макрон та Меркель "донесуть до Зеленського" про негативні наслідки провокацій на сході України. Проте там не нагадали, хто став ініціатором останніх загострень, зокрема й нещодавнього обстрілу українських позицій під Шумами, внаслідок якого загинуло четверо наший військових, а ще двоє отримали поранення. 

"Для нас було б дуже важливо, щоб і пан Макрон, і пані Меркель під час конференц-колла з паном Зеленським використовували свій вплив і донесли до глави української держави тезу про необхідність рішучого припинення будь-яких провокаційних дій на лінії зіткнення і акцентували необхідність безумовного дотримання режиму припинення вогню", - зазначив він.

Читайте також: Напередодні зустрічі Макрона та Зеленського: У МЗС Франції не вважають серйозною перспективу вступу України в Євросоюз

Нагадаємо, що зустріч в Єлисейському палаці вже розпочалася. наразі тривають переговори тет-а-тет між Зеленським та Макроном. Меркель долучиться згодом по відеозв'язку. 

Основна тема сьогоднішніх переговорів - загострення в Донбасі та зосередження російських військ на українських кордонах. Президент Зеленський раніше зазначав, що саме так наразі виглядає нормандський формат - без глави Кремля.