UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північний флот Росії тренує висадку десанту

У навчаннях задіяно понад десять бойових кораблів і суден, включаючи великі десантні кораблі "Кондопога" і "Георгій Побідоносець".

Протягом кількох днів понад 200 військовослужбовців берегових військ Російської Федерації пройдуть бойову підготовку в різних полігонах в Баренцевому морі та на Кольському півострові. Про це повідомив начальник прес-служби флоту Вадим Серга, передає ТАСС.

"Всього в навчаннях візьмуть участь більше десяти бойових кораблів та суден забезпечення, шість літаків морської авіації, 200 військовослужбовців берегових військ і близько 20 одиниць бойових машин", - сказав Серга.

Він також зазначив, що в пункт завантаження бойової техніки та особового складу морської піхоти вже попрямували великі десантні кораблі і десантні катери "Микола Рубцов", ДК-148 і ДК-182. Після завантаження і виходу в море, загін проведе навчання з противоминному забезпечення, протиповітряної та протичовнової оборони, відпрацює спільні дії з кораблями охорони.

Також пройде підготовка висадки десанту на необладнане узбережжя. Екіпажам десантних кораблів в ході навчань потрібно буде придушити вогневі точки умовного противника на узбережжі, а морським піхотинцям відпрацювати наступ з бойовою стрільбою.

17 квітня повідомлялося про те, що Росія на Чорноморському флоті почала активну фазу заліково-тактичних навчань з окремої берегової ракетною бригадою.