UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Корея дала відповідь на Gangnam Style у стилі радянської естради початку 80-х

Влада КНДР зробила спробу зупинити зростання популярності південнокорейської поп-музики, яка контрабандою проникає на Північ.

Північна Корея дала свіою музичну відповідь на світову популярність південнокорейського репера Psy та його хітів Gangnam style і Gentleman. У КНДР сформована музична група з п'яти дівчат Moranbong Music Band, причому учасниць групи відбирав особисто лідер країни Кім Чен Ин.

Група утворилася ще влітку минулого року і вже взяла участь у кількох загальнодержавних святах, включаючи святкування Нового року.

П'ять дівчат танцюють на сцені у стилі естради 80-х років з домішкою сценічної хореографії 60-х і співають свої хіти "Давайте навчатися!" і "Наш дорогий вождь" (на відео - перший хіт-ред.).

Північнокорейський лідер назвав нову групу "перспективною". 7 липня 2012 року Кім Чен Ин особисто був присутній на першому естрадному концерті колективу і офіційне північнокорейське інформаційне агентство ЦТАК заявило, що "поява групи Moranbong Music Band відповідає вимогам нового часу та визначена грандіозним планом зробити різкий поворот у культурі та мистецтві в цьому році".

Варто зазначити, що легка естрадна музика - нове явище для північнокорейської культури, що звикла до солдатської самодіяльності, військових маршів або епічних балад про героїв антияпонської війни.

Найімовірніше, це спроба зупинити зростання популярності південнокорейської поп-музики, яка контрабандою проникає на Північ.

Між тим, група у своїх виступах досить вільно поводиться з авторськими правами країн Заходу. Компанія The Walt Disney Company звинуватила групу у несанкціонованому використанні образів своїх мультиплікаційних персонажів на торішньому концерті. Артисти на сцені були одягнені в костюми Вінні-Пуха, Тигри, Міккі Мауса та інших героїв. Також під час концерту були показані ролики зі "Сплячої красуні", "Красуні і чудовиська" і "Дамбо".

На іншому концерті в якості інсталяції на сцені використовувалися кадри з американського художнього фільму 1985 "Rocky IV", про боксера Роккі Бальбоа у виконанні Сильвестра Сталлоне. !zn

Читайте також:

YouTube склав список найбільш популярних відео за 2012 рік

Кліп Gangnam Style південнокорейського репера PSY став абсолютним рекордсменом за кількістю переглядів на Youtube (ВІДЕО)

YouTube навчився сповільнювати відеоролики