UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Корея звинуватила США у використанні гуманітарної допомоги для втручання у внутрішні справи країн

США намагаються зловживати стражданнями і болем в "зловісною політичною метою", вважають в МЗС КНДР.

Міністерство закордонних справ Північної Кореї звинуватило США у використанні гуманітарної допомоги в якості політичного інструменту для втручання у внутрішні справи країн, йдеться на сайті МЗС КНДР.

Статтю про це написав співробітник Асоціації сприяння міжнародному економічному і технологічному обміну Кан Хен Чхор.

"На практиці багато країн зазнали розчарування в результаті того, що покладали великі надії на американську" підтримку "і" гуманітарну допомогу "", - повідомляє Кан Хен Чхор.

"Прихований намір американців зв'язати" гуманітарну допомогу "з" проблемою прав людини "- це спосіб узаконити їхній тиск на суверенні держави і реалізувати їх зловісну політичну схему", - наголошується в статті.

За словами Кан Хен Чхора, світ зараз стикається з серйозними економічними труднощами через пандемію COVID-19, а США намагаються зловживати стражданнями і болем в "зловісною політичною метою".

Читайте також: США запропонували Північній Кореї переговори без попередніх умов щодо ядерної програми КНДР

Північна Корея стверджує, що в країні немає випадків зараження коронавірусів. Однак з початку минулого року тут вжито жорстких заходів по боротьбі з пандемією, в тому числі введено суворий прикордонний контроль.

В кінці червня генеральний секретар Трудової партії Кореї Кім Чен Ин заявив, що безвідповідальність чиновників, які відповідали за виконання рішень партії щодо запобігання поширення в країні коронавирусной інфекції, спричинила серйозні наслідки.