UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Корея знову запустила кілька крилатих ракет 

Це третє випробування ракет менш ніж за тиждень. 

Північна Корея у вівторок, 30 січня, запустила кілька крилатих ракет у море біля свого західного узбережжя, заявили південнокорейські військові. Це вже третє випробування крилатих ракет КНДР менш ніж за тиждень, повідомляє Reuters.

Читайте також: Південна Корея вироблятиме дрони-шпигуни для стеження за КНДР

Південнокорейські та американські розвідувальні органи уважно стежили за ситуацією й аналізували деталі запуску, йдеться в заяві Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.

Запуск відбувся на тлі зростання напруженості на Корейському півострові після випробувань у неділю, 28 січня. Це було випробування нових крилатих ракет підводного базування, що отримали назву Pulhwasal-3-31. За запуском спостерігав лідер КНДР Кім Чен Ин. Минулого тижня, згідно з повідомленнями державних ЗМІ КНДР, країна також запускала ракети Pulhwasal-3-31, які були "стратегічними" — такий опис зазвичай стосується зброї, здатної нести ядерний заряд.

Сеул вважає, що запуск Pulhwasal-3-31 мав на меті випробування модернізації можливостей наявних ракет.

Читайте також: США працюватимуть над тим, аби "переконатися" у своїх можливостях захистити союзників від КНДР — Кірбі

Відмовляючись від старої концепції возз’єднання, північнокорейський лідер Кім Чен Ин, вочевидь, намагається підвищити ставки та створити ілюзію невідворотності війни. Одним із чинників ризику є російсько-північнокорейське співробітництво, яке може підштовхнути КНДР до агресивніших дій. “Чи готується Північна Корея до війни?” — відповідь на це питання читайте в статті Наталії Бутирської.