UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Корея знову запустила балістичну ракету в бік Східного моря

Остання провокація сталася в той час, коли триває підрахунок голосів на проміжних виборах до Конгресу США.  

Північна Корея в середу, 9 листопада, запустила балістичну ракету малої дальності в напрямку Східного моря. Про це заявили військові Південної Кореї, повідомляє Yonhap.

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що було зафіксовано запуск з району Сукчон, провінція Південний Пхеньян, приблизно о 15:31.

Остання провокація Північної Кореї сталася в той час, коли триває підрахунок голосів на проміжних виборах до Конгресу США.

Ракета пролетіла 290 км з максимальною швидкістю 6 Махів і впала на безлюдний острів у водах біля узбережжя провінції Південний Хамгьон.

Також військові Південної Кореї повідомили, що виявили кілька військових літаків КНДР, які пролітали навколо зони падіння ракети.

«Південна Корея і США провели спільну зустріч і обмінялися деталями ситуації після того, як Північна Корея запустила балістичну ракету, а також підтвердили зміцнення спільних оборонних позицій проти загроз і провокацій Північної Кореї», - йдеться в заяві військових Південної Кореї.

«Серія запусків північнокорейських балістичних ракет є серйозним актом провокації, який шкодить миру і стабільності на Корейському півострові та міжнародному співтовариству, а також є явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН», - додав Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї, закликавши Пхеньян припинити подібні провокації.

Читайте також: Північна Корея шитиме форму для військових РФ - ЗМІ

Раніше повідомлялося, що Північна Корея запустила чотири балістичні ракети малої дальності в напрямку Жовтого моря в суботу, 5 листопада. Чергова провокація Північної Кореї відбулася в останній день масштабних спільних повітряних навчань Південної Кореї та США.