UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Корея здійснила запуск двох крилатих ракет зі свого західного узбережжя

Адміністрація США не вважає ці пуски масштабної провокацією.

Північна Корея здійснила запуск двох крилатих ракет зі свого західного узбережжя, підтвердили джерела південнокорейського агентства " Ренхап " і передав The Washington Post.

"Це були крилаті, не балістичні ракети, ми виявили їх за допомогою наших засобів", - повідомило джерело.

За інформацією The Washington Post, Північна Корея випустила ракети малої дальності в минулі вихідні після того, як засудила Вашингтон за продовження спільних військових навчань з Південною Кореєю. Ці пуски стали першими з квітня минулого року, а також першими після приходу до влади в США президента Джо Байдена.

На відміну від балістичних ракет, крилаті ракети не потрапляють під санкції Ради Безпеки ООН. З кінця 2017 Північ підтримує добровільний мораторій на ядерні випробування і випробування ракет великої дальності. Високопоставлений представник адміністрації заявив, що цей крок Північної Кореї не порушує резолюцій Ради безпеки ООН і є нормальною частиною тестування, яке може проводити Північна Корея, але зазначив, що проблема боротьби з Пхеньяном велика.

Протягом декількох тижнів представники міністерства оборони США попереджали, що розвідувальні дані вказують на те, що КНДР може провести ракетні випробування.

Організації з контролю над озброєннями, що базуються у Вашингтоні, деякі з яких мають тісні робочі відносини з адміністрацією Байдена, стурбовані тим, що до нових північнокорейських випробувань може знадобитися кілька днів.

«Необхідно відновити співпрацю з Північчю, тому що Пхеньян продовжує накопичувати плутоній для ядерної зброї», - сказав Деріл Кімбол, виконавчий директор Асоціації з контролю над озброєннями.

Побоювання розділила Південна Корея. Міністр закордонних справ країни Чунг Ий Ен закликав до «якомога швидшого відновлення діалогу» між США і Північною Кореєю.

Читайте також: У США постав перед судом бізнесмен, через якого КНДР розриває дипломатичні відносини з Малайзією

Бізнесмен, уродженець КНДР, обвинувачений США у відмиванні грошей в обхід санкцій США і ООН, постав перед американським судом після того, як його передали з Малайзії.

Мун Чхве Мена підозрюють в тому, що з квітня 2013 року по листопад 2018 року його і його напарники вступили в змову з метою таємного і шахрайського доступу до фінансової системи США. Мун Чхве Мёну закидають відмивання грошей через фінансову систему Сполучених Штатів в рамках схеми з постачання предметів розкоші в Північній Кореї.

Як повідомили в Мін'юсті, Мун Чхве Мін обдурив американські банки і порушив санкції США і ООН в рамках своєї діяльності з відмивання грошей в угодах на суму більше $1,5 млн.