UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Корея запустила ракету у бік моря, заявляє Південна Корея

Раніше Північна Корея запустила на територію Південної групу безпілотників, яких ППО Південної Кореї збити не вдалося.

Військові Південної Кореї заявляють, що Північна Корея запустила балістичну ракету у напрямку східних вод Північної Кореї, вранці у суботу, 31 грудня, повідомляє АР NEWS.

Читайте також: Підрозділ бійців БПЛА: Південна Корея готується до відповіді КНДР

Це перший ракетний пуск Північної Кореї за вісім днів, і він стався через п'ять днів після того, як Південна Корея звинуватила Пхеньян у запуску п'яти безпілотників у повітряний простір Південної Кореї вперше з 2017 року.

Читайте також: Кім Чен Ин представив нові військові цілі Північної Кореї

Південнокорейським військовим літакам і гелікоптерам не вдалося збити жоден із північнокорейських безпілотників, помічених на південь від кордону, перш ніж вони відлетіли додому або зникли з південнокорейських радарів.

Один із них долетів до північної частини Сеула. Це викликало тривогу за безпеку багатьох жителів Півдня, за що військові у вівторок принесли поодинокі публічні вибачення.

Цього року Північна Корея провела випробувальні пуски понад 70 балістичних та крилатих ракет. Деякі експерти вважають, що Північна Корея прагне модернізувати свій арсенал та збільшити свій вплив у майбутніх відносинах зі Сполученими Штатами.

ЄС також засуджує значне збільшення «незаконних ракетних запусків» КНДР, зокрема запуски міжконтинентальної балістичної ракети та балістичних ракет малої дальності цього тижня. Про це заявив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель.