UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Корея перейшла до імітації тактичної ядерної атаки

Північна Корея провела в суботу імітацію «тактичної ядерної атаки», яка включала дві крилаті ракети великої дальності, повідомили в неділю державні ЗМІ, коли лідер Кім Чен Ин інспектував суднобудівні заводи та заводи з виробництва боєприпасів, передає Reuters.

Навчання було проведено рано в суботу, щоб «попередити ворогів» про те, що країна буде готова на випадок ядерної війни, оскільки Пхеньян знову пообіцяв посилити військове стримування Вашингтона та Сеула.

Читайте також: Кім Чен Ин взявся за випробування крилатої ракети на тлі навчань США і Південної Кореї 

Дві крилаті ракети з макетами ядерних боєголовок були випущені в бік Західного моря півострова і пролетіли 1500 кілометрів (930 миль) на заданій висоті 150 метрів.

В окремій заяві йдеться, що Кім відвідав машинний комплекс Pukjung Machine Complex, який виробляє морські двигуни, і великий завод боєприпасів, щоб підкреслити важливість зміцнення військово-морських сил Пхеньяна.

Читайте також: КНДР заявила, що поглиблення зв'язків США, Південної Кореї та Японії підвищує ризик «термоядерної війни»

«Він підтвердив, що на майбутньому пленарному засіданні Центрального комітету ТПК (Робоча партія Кореї) буде визначено важливу модернізацію комплексу та напрямок розвитку суднобудівної промисловості», — йдеться в повідомленні KCNA.

У заяві не уточнюється дата його візиту.

Останнє ракетне випробування відбулося відразу після того, як спільні щорічні літні навчання Південної Кореї та США, відомі як Ulchi Freedom Shield, завершилися в четвер після 11-денного запуску, в якому проводилися повітряні навчання з бомбардувальниками B-1B.

Північна Корея посилює військове стримування проти Вашингтона та Сеула та розкритикувала угоду про покращення військового співробітництва, досягнуту на саміті минулого місяця.

Раніше ми повідомляли, що Байден готовий зустрітися з Кім Чен Ином без жодних умов: що відповів лідер КНДР. За даними Держдепу США, РФ прагне розширити військову співпрацю з КНДР.  А глава української РНБО Данілов не бачить доказів передачі зброї для Росії з боку КНДР.