UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Корея наказала своїм закордонним місіям не ворогувати з США на тлі передачі влади

Пхеньян попередив, що посли будуть нести відповідальність, якщо виникнуть будь-які проблеми, пов'язані з США.

КНДР наказала своїм закордонним місіям не ворогували зі Сполученими Штатами на тлі триваючого там переходу влади, передає Yonhap.

Офіційні особи з нацрозвідки Південної Кореї (NIS) в ході засідання комітету з розвідки парламенту країни поінформували законодавців про те, що влада КНДР застерегла своїх послів від конфліктів з США, повідомило агентству джерело в парламенті.

За інформацією видання, Пхеньян попередив, що посли будуть нести відповідальність, якщо виникнуть будь-які проблеми, пов'язані з США.

Крім того, зазначив парламентарій, згідно з даними розвідки, уряд КНДР стурбоване тим, що після поразки Трампа на виборах, угода, укладена між ним і північнокорейським лідером Кім Чен Ином, стало "марним".

Читайте також: "Звичайно, я поступлюся", - Трамп запевнив, що передасть владу Байдену

У той же час Сі Цзіньпін привітав Байдена з перемогою на виборах президента США, проте лідер Китаю не поспішав з поздоровленнями. Незважаючи на те, що китайські політичні лідери фактично визнали перемогу демократа Джо Байдена на виборах в США, вони прислали новому американському президенту «не дуже приємне повідомлення» своїми недавніми суперечливими діями щодо Гонконгу. Очевидно, що між США і Китай не буде швидкої розрядки, незалежно від того, хто «окупує» Білий дім. Однак, саме зростання напруженості між двома потужними державами лише показує необхідність комунікації між ними