UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Корея хоче зміцнити зв'язки з Білоруссю

Обидві країни є союзниками РФ.

Північна Корея прагне зміцнити зв'язки з Білоруссю, щоб “відкрити нову еру”, цитують державні північнокорейські ЗМІ слова міністра закордонних справ КНДР Чхве Сон Хуей у середу, 24 липня, на наступний день після її зустрічі з білоруським колегою у Пхеньяні. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Заступник міністра оборони РФ приїхав до КНДР: кажуть, що привіз вітання від Путіна

Міністр закордонних справ Білорусі Максім Риженков прибув до Північної Кореї у вівторок, 23 липня, на запрошення МЗС КНДР. Під час прийому в Пхеньяні Чхве наголосила на “всебічному зміцненні відносин” між двома країнами, щоб “відкрити нову еру”.

Очікується, що візит Риженкова триватиме з вівторка по п'ятницю, 26 липня.

Тим часом, делегація на чолі з генеральним прокурором Росії, яка перебувала з візитом у Північній Кореї, вже залишила Пхеньян.

Читайте також: Міноборони Південної Кореї: КНДР передала Росії понад 5 мільйонів артилерійських снарядів, а також десятки балістичних ракет малої дальності

І Північна Корея, і Білорусь є союзниками Росії, яка стала більш дипломатично ізольованою після повномасштабного вторгнення в Україну.

Минулого року Москва перемістила частину своєї тактичної ядерної зброї до Білорусі, провела спільні військові навчання зі своїм сусідом, а минулого місяця підписала історичний пакт з Північною Кореєю, який передбачає допомогу сторін одна одній в разі агресії проти них. Детальніше про військовий союз Росії з КНДР розповідала Наталія Бутирська.