UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південна Корея скинула бомби на полігон біля кордону із КНДР

Під час навчань було відпрацьовано атаку на КНДР.

Чотири винищувачі Південної Кореї скинули бомби на полігон недалеко від кордону з КНДР. Як повідомляє DW, такий крок став відповіддю Північній Кореї на черговий запуск балістичної ракети. Таким чином, під час навчань була відпрацьована атака на північнокорейське керівництво.

Національна рада безпеки Південної Кореї засудила запуск ракети Пхеньяном і назвала його порушенням резолюції ООН. Згідно з документом, КНДР заборонені запуски балістичних ракет. Як повідомляється, найчастіше Північна Корея запускає ракети класу "земля-земля", які здатні, в залежності від типу конструкції, переносити неядерні або ядерні боєголовки.

Нагадаємо, рано вранці 29 серпня Північна Корея запустила чергову балістичну ракету у бік Японського моря. Її уламки впали в море в районі Хоккайдо. Тип ракети поки що не встановлений. Інформацію про те, що північнокорейська ракета залетіла в повітряний простір Японії, підтвердили уряди Японії і Південної Кореї. Влада Японії закликала громадян, які проживають на півночі країни, бути обережними в зв'язку із запуском ракети. Як повідомлялося, Рада безпеки ООН у вівторок збереться на екстрене засідання у зв'язку з запуском КНДР балістичної ракети. Радбез скликають за ініціативою Японії, США і Південної Кореї.