UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південна Корея просить США відтермінувати військові навчання на час Олімпіади

Сеул побоюється провокацій з боку КНДР.

Південна Корея попросила США відкласти військові навчання на період проведення зимових Олімпійських ігор, щоб знизити ймовірність провокаційних дій з боку КНДР. Як зазначається, США, найімовірніше, погодяться на це.

Крім побоювання провокацій з боку КНДР, Південна Корея стурбована тим, що можливе загострення ситуації на Корейському півострові негативно відіб'ється на попиті на квитки на Олімпіаду і Паралімпіаду.

Зимова Олімпіада - 2018 пройде в південнокорейському Пхенчхані з 9 по 25 лютого але Сеул хоче відкласти традиційні весняні навчання з США до кінця Паралімпійських ігор, які закриються 18 березня.

Раніше повідомлялося, що провокаційні дії Пхеньяна можуть зіпсувати святкову атмосферу зимових Олімпійських ігор у Пхенчхані в 2018 році, заявив міністр у справах об'єднання Південної Кореї Чхо Мен Ген. Крім того, південнокорейський міністр висловив стурбованість у зв'язку з тим, що проведення Олімпіади може збігтися з щорічними військовими навчаннями Південної Кореї і США. А проти цього рішуче виступає Пхеньян.