UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південна Корея планує наступного року провести навчання з США

Однак ці навчання будуть менш масштабними, ніж зазвичай.

Південна Корея хоче провести наступного ро році спільні навчання зі Сполученими Штатами Америки, передає Reuters, посилаючись на південнокорейське міністерство оборони. Однак такі навчання будуть менш масштабні, ніж зазвичай у зв'язку із зусиллями розвитку ядерної дипломатії з Північною Кореєю.

Зазначено, що Сеул і Вашингтон обговорюють питання про скорочення регулярних польових навчань, зокрема "Лоша-орлан" на початку 2019 року. Також союзники планують провести наступного року спільні командно-штабні навчання за допомогою комп'ютерних симуляцій.

Міноборони Південної Кореї вже подало відповідний план президент Мун Джеїну

"Спільні польові навчання будуть проводитися цілий рік після коригування масштабів", - йдеться в заяві міністерства.

Крім того, очікується, що зазначений план вплине на літні навчання "Страж свободи", які США і Південна Корея призупинили вперше за 28 років.

Нагадаємо, в червні США і Південна Корея домовилися відкласти на невизначений період спільні військові навчання "Страж свободи", які були заплановані на серпень.

За день до цього президент США Дональд Трамп повідомив, що розпорядився призупинити спільні з Південною Кореєю навчання на час переговорів з КНДР, пригрозивши відновити їх, якщо Пхеньян не виправдає його сподівань. 12 червня в Сінгапурі відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризацію Корейського півострова. Крім того, США взяли на себе зобов'язання забезпечити безпеку КНДР. Однак, санкції проти КНДР залишаються в силі.

Детальніше про саміт США - КНДР читайте в матеріалі: "Історичний саміт у Сінгапурі. Як пройшла зустріч Трампа та Кім Чен Ина і про що вони домовилися", а також у статті Віктора Константинова "Сінгапурський саміт: історична віха або тимчасовий перепочинок?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".