UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південна Корея запровадила санкції проти восьми громадян КНДР за торгівлю зброєю та кібератаки

Сеул намагається перекрити джерела фінансування програм розробки зброї Північної Кореї.

Південна Корея запровадила санкції проти восьми громадян КНДР за торгівлю зброєю, кібератаки та іншу незаконну діяльність, заявило Міністерство закордонних справ Сеула. Про це повідомляє Reuters.

До санкційного списку потрапили голова Генерального розвідувального управління Рі Чанг Хо, який брав участь у хакерських операціях за кордоном, і Юн Чол, який допомагав постачати ядерні матеріали, працюючи в посольстві Північної Кореї в Китаї.

Читайте також: США попередили КНДР про “кінець режиму Кім Чен Ина”, якщо Північна Корея здійснить ядерну атаку

"Ці восьмеро осіб були причетні до отримання прибутку для північнокорейського режиму і фінансування розробки ядерної зброї та ракет, заробляючи іноземну валюту за допомогою незаконної кібердіяльності або крадіжки технологій і торгівлі санкційними товарами, включаючи зброю", - йдеться в заяві Сеула.

На тлі тривалого глухого кута в ООН Сеул самостійно, або разом з Вашингтоном і Токіо, запроваджує санкції проти Пхеньяна, намагаючись перекрити джерела фінансування програм розробки зброї КНДР.

З жовтня 2022 року Південна Корея внесла до санкційного списку 83 фізичних та 53 юридичних осіб, пов'язаних з північнокорейськими програмами озброєнь.

Читайте також: Білий дім: КНДР, Китай та Росія посилюють співпрацю

Нові санкції запроваджені через кілька днів після того, як Північна Корея запустила нову міжконтинентальну балістичну ракету (МБР), випробування якої Південна Корея і Сполучені Штати рішуче засудили як грубе порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Сполучені Штати, Південна Корея і Японія після запуску МБР КНДР провели спільні повітряні навчання за участю американського стратегічного бомбардувальника поблизу Корейського півострова, демонструючи силу для стримування загрози з боку Північної Кореї.