UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південна Корея заявила, що «жорстко відповість» на провокації КНДР

Зокрема з початку року КНДР запустила низку крилатих ракет.

На тлі випробовування Північною Кореєю нової зброї південнокорейські військові заявили, що вони готові «жорстко відповісти» на будь-які провокації з боку КНДР.

Про це пише Yonhap.

Зокрема у понеділок Північна Корея заявила, що розробила керований снаряд калібру 240 мм для реактивної системи залпового вогню і систему балістичного контролю для розширення свого арсеналу озброєнь.

Читайте також: КНДР розробила керовані снаряди для РСЗВ, які може поставити в Росію − Yonhap

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї (ОКШ) зазначив, що відстежував випробувальні стрільби КНДР в режимі реального часу. За інформацією військових, спільно зі Сполученими Штатами відбувався аналіз технічних характеристик північнокорейського озброєння.

Читайте також: Північна Корея знову запустила кілька крилатих ракет 

«Наші збройні сили готові реагувати на артилерійські провокації Північної Кореї. Ми постійно відстежуємо розвиток її озброєнь і посилюємо свої можливості», − заявив речник ОКШ полковник Лі Сун Чжун.

Раніше президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив, що його країна значно сильніше відповість Північній Кореї, якщо остання зробить провокацію.

Читайте також: Кім Чен Ин назвав Південну Корею законною ціллю

Відмовляючись від старої концепції возз’єднання, північнокорейський лідер Кім Чен Ин, вочевидь, намагається підвищити ставки та створити ілюзію невідворотності війни. Одним із чинників ризику є російсько-північнокорейське співробітництво, яке може підштовхнути КНДР до агресивніших дій. «Чи готується Північна Корея до війни?» − відповідь на це питання читайте в статті Наталії Бутирської.