UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південна Корея спростувала інформацію про продаж 155-мм боєприпасів США — Bloomberg

Раніше повідомлялося, що Вашингтон передасть їх Україні.

Напередодні у західних ЗМІ з’явилася інформація про те, що Південна Корея та США домовилися про закупівлю 155-мм артилерійських боєприпасів, які Вашингтон згодом повинен був передати Україні. У Сеулі повідомлення спростували, наголосивши на дотриманні обіцянки не постачати летальну зброю Києву. Про це пише Bloomberg.

Джерело повідомляє, що інформацію про угоду між Південною Кореєю та США було трактовано невірно. У текстовому повідомленні, надісланому журналістам у п’ятницю, 11 листопада, Пентагон повідомив, що між південнокорейською компанією та США дійсно ведуться переговори щодо експорту зброї, щоб допомогти Вашингтону запастися 155-мм артилерійськими снарядами. Але принциповою умовою перемовин є те, що США будуть кінцевим користувачем боєприпасів.

В Bloomberg підкреслюють, що корейська влада не бажає порушувати зроблених раніше обіцянок, тому навіть варіант з посередництвом США її не влаштовує. Проте Сеул і надалі готовий надавати Києву нелетальну допомогу, таку як бронежилети, ковдри, шоломи та медикаменти. На даний момент розмір допомоги Південної Кореї для України загалом становить 3,5 млн доларів. 

Читайте також: Засоби ППО і боєприпаси для HIMARS: США оголосили про додаткову допомогу Україні на $400 млн

Нагадаємо, що раніше «Укроборонпром» налагодив виробництво 122-мм і 152-мм боєприпасів.