UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південна Корея провела командно-штабні навчання з плануванням реакції на потенційну ядерну атаку з боку КНДР

Міноборони Сеула планує збільшити кількість подібних навчань наступного року.

Південна Корея провела командно-штабні навчання з плануванням реакції на потенційну ядерну атаку з боку Північної Кореї в межах зусиль Сеула з покращення можливостей реагування на військові загрози з боку КНДР. Про це повідомляє Yonhap.

Навчання відбулися в серпні під час великих навчань між Південною Кореєю і Сполученими Штатами, де обговорювалися заходи у відповідь на потенційну ядерну атаку з боку Північної Кореї, а також оцінювалися можливі наслідки.

Читайте також: Білий дім: КНДР, Китай та Росія посилюють співпрацю

Раніше Південна Корея вже проводила командно-штабні навчання з США, під час яких обговорювалася потенційна ядерна атака з боку КНДР.

Міноборони Сеула заявило, що планує збільшити кількість подібних навчань наступного року, одночасно продовжуючи зусилля з підвищення довіри до зобов'язань США щодо "розширеного стримування" шляхом збільшення розгортання ключових американських військових активів.

Під розширеним стримуванням мається на увазі зобов'язання США використовувати весь спектр своїх військових можливостей, в тому числі ядерних, для захисту союзника.

Читайте також: США, Японія та Південна Корея провели спільні повітряні навчання після запуску ракети КНДР

Раніше Сполучені Штати попередили Північну Корею, що будь-яка ядерна атака проти США або їх союзників "є неприйнятною і призведе до кінця режиму” лідера КНДР Кім Чен Ина. США та Південна Корея планують до середини наступного року розробити спільні керівні принципи стратегії ядерної оборони і створити інтегровану систему стримування ядерної загрози з боку Північної Кореї.

Нова угода Сеула та Вашингтона про розширене стримування північнокорейської агресії та відданість США мобілізації всього свого військового потенціалу, включно з ядерним, для захисту Південної Кореї стала важливим кроком до поглиблення взаємодії двох країн у ядерній сфері. Детальніше про це читайте у статті Наталії БутирськоїСША — Південна Корея: от би й Україні такі гарантії безпеки”.