UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після відкриття конверту 11 людей постраждали на військовій базі поблизу Вашингтона

Троє з них були госпіталізовані.

У вівторок, 27 лютого, 11 людей постраждали після того, як відкрили підозрілий лист в адміністративній будівлі військової бази в Майер-Хендерсон-Холл, що в Арлінгтоні, штату Вірджинія. Троє з них були госпіталізовані і перебувають у стабільному стані, передає CNN.

"Конверт з невідомою речовиною був отриманий сьогодні на базі Майер-Хендерсон-Холл. Персонал будівлі, в якому стався інцидент, негайно було евакуйовано в якості запобіжного заходу. Представники бази координують свої дії з місцевими бригадами з ліквідації наслідків інцидентів з небезпечними речовинами і ФБР. Декільком морським піхотинцям надають медичну допомогу в результаті інциденту. Жодних додаткових даних наразі немає, оскільки слідство продовжується", - розповів представник прес-служби морської піхоти майор Брайан Блок.

За даними CNN, госпіталізовані були капрал, сержант артилерії і полковник, у яких почали пекти руки і обличчя. У однієї людини була кровотеча з носа.

У правоохоронних органах повідомили, що випробування листа в польових умовах показали негативний результат щодо наявності якої-небудь шкідливої речовини, проте ФБР транспортує конверт у свою лабораторію в Квантіко для подальших аналізів.

Також правоохоронці розповіли, що текст листа був адресований командуючому офіцеру на базі і містив принизливі, часом нерозбірливі і пишномовні слова. Слідчі наразі з'ясовують, чи мав відправник якийсь стосунок до військової бази.

Нещодавно повідомлялося, що дружину Дональда Трампа-молодшого госпіталізували після того, як вона відкрила адресований чоловікові конверт, де виявила білий порошок. Однак він не виявився небезпечним, а до лікарні невістку Трампа доставили задля профілактики.